HTML

intermedia

Magyarország egységéért, a megosztottság ellen.

Friss topikok

  • Leslie Frank: Lehet, hogy jó, de szomorú gúnynak szántam, hiszen ha figyelmesen olvasod, világosan látszik, hogy... (2012.01.11. 13:17) Alaptörvény

Címkék

A Szolidaritás Mozgalom új céljai

2011.12.28. 11:19 Leslie Frank

Tehát a mozgalom új célja a kormányváltás!*

(Forrás: a mozgalom honlapja, interjú Árok Kornéllal.)

Gyorsan változik a világ; a Mozgalom honlapján pár hete 12 pontba foglalva, még csak három alapvető célkitűzés volt látható. Az első a nemzeti egység megteremtésének szükségességéről, szándékáról szólt, a második a bérekről, jövedelmekről és a közteher megosztásáról, a harmadik pedig a nemzeti öntudatról. Sokan csatlakoztunk ehhez.

De hogyan jutottunk el a kormányváltásig?

Nem kétséges, hogy a Mozgalom megalakulása, céljainak első megfogalmazása csak a kezdet. Nem kétséges, hogy hosszan sorolhatók a társadalom jogos követelései, mind megannyi alkalmas cél a Mozgalom számára. Javaslom, fontoljuk meg a következő célok felvételét a Mozgalom célkitűzései közé.

-          Olyan országban akarunk élni, ahol a mások megélhetéséhez szükséges javak és erőforrások bármilyen módon történő kisajátítása a legsúlyosabb bűncselekmények közé tartozik!

-          Legyen mindenkinek alanyi joga a munkához, a mindenkori kormány biztosítsa e jog érvényesítésének lehetőségét. Önhibáján kívül senki sem maradhat munka- és jövedelem nélkül!

-          Olyan országban akarunk élni, ahol a jövedelem arányos az elvégzett munkával, a tényleges ráfordításokkal!

-          Olyan országban akarunk élni, ahol a köztisztviselők és közalkalmazottak valóban a köz javát szolgálják, és ezért munkájukat anyagilag és erkölcsileg elismerik.

-          Olyan országban akarunk élni, ahol az elvégzett munka ellenértékét az elszámolási időszakot követően 8 napon belül ki kell fizetni, ahol a ki nem fizetett számla, munkabér a magánvagyon terhére is végrehajtható, ahol nincs körbetartozás!

-          Olyan országban akarunk élni, ahol az egészség alapvető érték, ahol a gyógyítás anyagilag és erkölcsileg elismert, megbecsült tevékenység!

-          Olyan országban akarunk élni, ahol minden gyermeknek és fiatal felnőttnek alanyi jogon jár az ingyenes közoktatás, és képességei szerint a felsőoktatás!

-          Olyan országban szeretnénk élni, ahol a család a társadalom alapvető építőköve, ahol az anyáknak elegendő idejük van gyermekeik nevelésére, és a család ellátására. Ahol a gyermeket a családban a szülők nevelik, nem fizetett alkalmazottak pótolják a nevelést, csoportokban, reggel 8:00-tól este 5:00-ig!

-          Olyan országban akarunk élni, ahol fontos a tudás és a szakmai ismeret, továbbá fontosak azok az intézmények, ahol ezt a tudást érdemük szerint megfizetett emberek közvetítik.

-          Olyan országban akarunk élni, ahol megbecsülik és megfizetik azokat, akik helytállnak vészhelyzetben vagy katasztrófa esetén, és azokat, akik minden nap biztosítják a közrendet, az ország nyugalmát, az emberek biztonságát!

 

Végezetül: Olyan országban akarunk élni, melynek vezetői tudják és értik, hogy az országnak mire van szüksége; ahol a nép választott képviselője hazáját és népét legjobb tudása szerint, felkészülten, a szükséges képességek birtokában, a nemzet, a lakosság érdekében szolgálja.

 

Nos, igen! Ezek már indokolják a kormányváltás követelését!

De mire cseréljük le a kormányt? Vodkára?

Van olyan politikai erő, amely alkalmas arra, hogy kivezesse az országot a válságból?

Érdemes egy rosszul működő kormányt lecserélni egy másik rosszul működő kormányra?

 

Véleményem szerint a Szolidaritás Mozgalom társelnökeit haladéktalanul meg kell bíznunk azzal, hogy keressék meg és nevezzék meg azokat a személyeket, akik ágazati szempontok szerint követik a kormány tevékenységét, gyűjtik a Mozgalom tagjaitól érkező kritikákat, javaslataikat és ötleteiket. Hozzunk létre egy-egy megbízott szervezésében olyan facebook oldalakat, melyek a kormányzás egy-egy területére specializálódnak, készítsük el és tegyük nyilvánossá (a honlapon) ezek listáját, hogy a mozgalom minden tagja csatlakozhasson a tudásához, érdeklődéséhez legközelebb álló területhez. E csoportok feladata lenne a későbbiekben a szakmai anyagok összeállítása a mozgalom képviseletével megbízott aktivisták számára.

Nosza, kezdjük meg az önszerveződést, hogy minél hamarabb egyenrangú félként képviselhessük tagságunkat a kormánnyal és más társadalmi-politikai szervezettel folytatott – reményeim szerint – érdemi tárgyalásokon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://intermedia.blog.hu/api/trackback/id/tr713501477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása