HTML

intermedia

Magyarország egységéért, a megosztottság ellen.

Friss topikok

  • Leslie Frank: Lehet, hogy jó, de szomorú gúnynak szántam, hiszen ha figyelmesen olvasod, világosan látszik, hogy... (2012.01.11. 13:17) Alaptörvény

Címkék

Alaptörvény

2012.01.04. 11:56 Leslie Frank

Na, kedves honfitársak!

 

Örömmel számolhatok be arról, hogy az új „Alaptörvény”-t figyelmesen elolvastam.

Nem értem az aggodalmatokat! Ez a „mű”, gyakorlatilag minden problémánkat megoldotta.

Azt ugyanis borítékolhatom, hogy „A közpénzek” című fejezet 36. cikkét a kormány legkésőbb a következő költségvetés tárgyalásának időszakában megsérti. De nem hiszem, hogy addig várni kellene. Tárgyalni akar(?) ugyanis az IMF-el (bár lehet, hogy ez nem kölcsönös).

Namármost! Nekünk semmi mást nem kell tennünk, mint megvárni, míg a kormány kölcsönt vesz fel, és mivel a kölcsön felvétele után az államadósság meghaladta a teljes hazai össztermék felét, erről értesíteni kell a köztársasági elnököt, azzal, hogy oszlassa fel a parlamentet, mivel működése szemben áll az alaptörvénnyel. Ha nem teszi, akkor levelet kell írni a parlamentnek (legfőképpen az ellenzéki képviselőknek), hogy a képviselők egyötöde kezdeményezze a köztársasági elnök tisztségétől való megfosztását. Ha ez megtörtént, meg kell várni a parlament 2/3-os döntését az eljárás megindításáról. Nemleges döntés esetén levelet kell írni az Alkotmánybíróságnak, hogy a parlament nem tett eleget alkotmányos kötelezettségének.

Hát, ez ilyen egyszerű!

(Egy két poént én is szívesen odaírtam volna, de esélyem sincs az alaptörvénnyel szemben.)

Kerestem a jogszabályban a paragrafusokat, egyet sem találtam. Kerestem az értelmet, azt is hiába.

Végezetül rájöttem, hogy ezzel Viktor, nem hogy bebetonozta volna a hatalmát, hanem nekünk tett szívességet. Mert, hogy a fenti írásmű a törvények szokásos alaki és tartalmi követelményeinek nem felel meg, ezért törvényként, kiváltképpen alkotmányként (alaptörvényként) való felhasználásra, (emberi fogyasztásra) alkalmatlan, így azt a Fogyasztóvédelmi Felügyeletnek kell megküldeni.

Remélem, és fontosnak tartom, hogy valaki meg is teszi.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://intermedia.blog.hu/api/trackback/id/tr93518854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virányi András (BANDITA) 2012.01.11. 07:34:44

Szia. Ez mind szép és jó, de eddigi regnálásuk nem azt jelzi, ilyen lehetőséget nem sértenek meg továbbra is az arroganciájukkal. Az általuk hozott törvények eddig csak rájuk nem voltak érvényesek, mondhatjuk úgy is, rájuk nem vonatkoztak. Ha akarunk valamit, akkor oda kell menni, és lenyomni a torkukon. De amit írtál az nagyon jó, és meg is kell próbálni.

Leslie Frank 2012.01.11. 13:17:53

Lehet, hogy jó, de szomorú gúnynak szántam, hiszen ha figyelmesen olvasod, világosan látszik, hogy minden olyan döntést a Fidesz bábja, vagy csoportja hozhat meg, amellyel el lehetne őket távolítani. Ebből az írásból csak annyit kell komolyan venni (szerintem)hogy ha a Fidesz már eltűnt, az "alaptörvényt" elsősorban formai, másodsorban tartalmi okokra hivatkozva kell érvényteleníteni, mert ebbe nehezebb belekötni, kevesebb vitával elérhető.
Egyébként, ha kölcsönt vesznek fel, valóban szembe kerülnek a saját alaptörvényükkel, működésük törvénytelenné válik, de ezt el kellene ismerniük ahhoz, hogy az (egyébként általuk alkotott) érvényes törvények szerint eljárhass ellenük, és még akkor is a fidesz képviselők egy részének szavazata is kellene hozzá.
süti beállítások módosítása